Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízből mentő gyakorlat a Rukkel tónál

2017.06.24

A Majosi tűzoltók is támogatták az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett vízből mentő gyakorlatot, amely szombat délelőtt a Rukkel tónál került megrendezésre.

vizbolmentes.jpgA bemutatón a hivatásos tűzoltók mellett a rendőrség és a mentőszolgálat is részt vett, amelyet a Rukkel tó nagyközönsége is megtekintett. Az alapszituáció az volt, hogy 3 személy erősen ittas állapotban, felhevült testtel elindultak vízibiciklizni, majd hirtelen felborultak. A fuldoklókat a rendőrök észlelték, akik hívták, mint a tűzoltóság, mind pedig a mentőszolgálatot. A helyszínre kiérkezve a tűzoltók egy motorcsónakot bocsátottak a vízre és elindultak kihúzni a bajbajutottakat. A három személy közül az egyik személynek nem történt baja, az másik személy súlyos sokkos állapotba került, míg a harmadik személynek leállt a keringése.

A parton a mentősök a sérültek ellátására bevonták a tűzoltókat is. Az újraélesztés sajnos nem sikerült, míg a sokkos állapotú személyt infúzióval ellátva elszállították.

Az eseményen látottakat Hajdú Imre tűzoltó ezredes kommentálta. A bemutató célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a nyári fürdőzés veszélyeire, hiszen minden évben sokan vízbe fulladnak, ezért saját életünk védelmében fontos néhány szabályt megtartani, mint:

- Felhevült testel ne ugorjunk a vízbe, fürdés előtt mindég mosakodjunk be.
- Erősen ittas állapotban ne menjünk a vízbe. 
- Aki nem tud úszni, ne menjen a mélyvízbe, se gumicsónakkal, se matraccal, se úszógumival, se vízibiciklivel, csak ha visel, a biztonságát garantáló mentőmellényt.

Balesetmentes nyarat kívánunk mindenkinek.

További képek