Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szüreti Felvonulás Áporkán

2017.09.24

A majosi tűzoltók hagyományosan idén is részt vettek az Áporkán megrendezésre kerülő szüreti felvonuláson, ahol az egyesület táncos lábú ifjoncai az Ápro Kató Néptánc Ropó Együttes táncbemutatójának aktív résztvevői voltak.

aporka.jpgA felvonulás szokás szerint a Községháza elől indult, ahol gyülekeztek a lovas szekerek és a pótkocsis traktorok, amelyeken a település apraja-nagyja foglalt helyet. Bár az időjárás nem kedvezett a felvonulásnak, mert a hűvös időjárás mellett még az eső is szemerkélt, de ennek ellenére jó hangulatú felvonulás kerekedett és a táncbemutatóra is sokan voltak kíváncsiak.

A felvonulásnak a Bakház volt a végállomása, ahol a táncosok emelkedett hangulatban ropták a nagyérdeműnek.  A majosi tűzoltók egy-egy csoportképpel kedveskedtek Kis Gabriellának és Pamuk Anettnek, az önzetlen segítségükért, hisz minden évben ők tanítják be táncot, mely képeket Haga Ferenc, az egyesület elnöke adott át a hölgyeknek, akik rendkívül elérzékenyültek a gesztus kapcsán.

A megéhezett felvonulóknak a táncbemutató után halászlével és birkapörkölttel kedveskedtek. Az egyesület tagjai idén is nagyon jól éreztek magukat, köszönjük Áporka.

További képek