Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikeresen helytálltak a Majosi tűzoltók

2014.03.01

02.jpgA gyakorlatot önálló bevetési egységként, teljes felszereléssel kellett végrehajtani, a feladat végrehajtásához a felszerelést (fecskendő gépjárművet, légzőkészüléket és bevetési ruhát) a délegyházi tűzoltóság biztosította a Majosi tűzoltók részére.

A gyakorlat két részből állt, első feladatként egy sötét, füsttel teli épületből kellet védősugár mellett felkutatni és kimenteni egy bent rekedt személyt, majd ezt követően egy ipari csarnokban kellett tálcatüzet eloltani.

A gyakorlat rádión leadott riasztással kezdődött, majd felderítéssel és a társ szervek tájékoztatásával folytatódott, és csak ezt követte a beavatkozás.

A gyakorlatot elsőként a délegyházi tűzoltó raj végezte el, de ez nem okozott könnyebbséget, hiszen a gyakorlatukat nem lehetett megnézni.

A két csapat feladat végrehajtását Hajdu Imre tűzoltó őrnagy értékelte, aki megfelelőnek találta a gyakorlat végrehajtását, majd jó tanácsokkal látta el a csapatok tagjait. A feladat sikeres végrehajtása lehetővé tette a Majosi egyesület részére, hogy együttműködési megállapodást kössön a Szigetszentmiklósi Hivatásos Tűzoltósággal.

Ez úton is köszönet mind Hajdu Imrének, mind Rim Györgynek, illetve a Délegyházi Tűzoltóknak a támogatásért és a lehetőségért.