Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Országos megmérettetés előtt a tűzoltók és a veszélyhelyzeti felderítők

2011.10.20

tuzolto.jpgA két rokon szakterület országos megmérettetésének célja a szakmai tudás gyarapítása, a mindennapi munkában, a beavatkozások során használt technikai ismeretek, gyakorlati fogások mind teljesebb elsajátítása. Az országrészi selejtezők szeptember végén fejeződtek be, azokat négy helyszínen tartották: Szolnokon, Zalaegerszegen, Szegeden és Tatabányán. A versenyeken összesen 21 hivatásos és 19 önkéntes tűzoltó csapat, valamint 18 veszélyhelyzeti felderítő csapat vett részt. A megmérettetések kiemelt célja az országos döntőn való indulási jog megszerzése volt. A novemberi rendezvénysorozat fővédnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Az országos döntőn nagy hangsúlyt kapnak a gyakorlati feladatok, azon belül pedig az, hogy a kiszabott feladatsort – az alapvető munkavédelmi, balesetvédelmi, szakmai előírások betartása mellett – ki mennyi idő alatt képes végrehajtani.

A szakterületén első helyezett két (VFCS és tűzoltó) csapat két éven át birtokolja a győztesnek járó vándorserleget, és a lehetőségek függvényében nemzetközi szakmai rendezvényeken vehet részt.

Forrás:katasztrofavedelem.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.