Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közös szerelési gyakorlat a Délegyházi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel

2014.02.22

01k.jpgAz Egyesület szándéka, hogy szorosabb szakmai együttműködést alakítson ki a környező tűzoltó egyesületekkel, ezért is volt a januári közgyűlésre meghívott vendég Rim György, a Délegyházi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka. A beszélgetés során több lehetőség is felmerült az együttműködésre, többek között a közös szerelési gyakorlat is.

Az első közös eseményre, amelyet a Délegyházi Tűzoltók szerveztek, 2014. február 22-én szombaton 9 órakor került sor, Délegyházán a régi vasműnél, ahol a Délegyház Tűzoltóknak lehetősége van a területen különböző szerelési és szituációs gyakorlatokat elvégzésére, elpróbálására.

Az Egyesületünk hét fővel vett részt az eseményen, ahol gyakorlatok ellátására a Délegyházi Tűzoltók biztosították az eszközöket és egyéni védő felszereléseket is. A program a délegyházi fecskendő és a rajta található felszerelések megismerésével kezdődött. Az alapszerelési gyakorlatok mellett a délegyházi tűzoltók bemutatása után a majosi tűzoltók is végrehajtották az élő személy keresését és kimentését, amit elméleti ismeret előzött meg. Ezt követően a mászóhurok kötésének a gyakorlására került sor, végül pedig egy habsugár szerelést mutattak be a délegyházi tűzoltók.
A program jó hangulatban telt és inspirálóan hatott a majosi csapatra, hiszen a Délegyházai Önkéntes Tűzoltó Egyesület felszerelésben és szakmailag is egyaránt előrébb jár, így az együttműködés remek lehetőség a szakmai fejlődésre.