Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katasztrófavédelmi gyakorlaton vettünk részt!

2011.04.08

gyakorlat08.jpgSikerrel zárult az a katasztrófavédelmi gyakorlat, amelyet községünkben tartottak április 1-én, és amelyen a Makra Sándor Majosházai Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett. A program célja egyrészt a tapasztalatszerzés, másrészt az ellátottak biztonságos életkörülményeinek megteremtése volt. További célja a közreműködő szervezetek együttműködésének javítása, illetve vészhelyzet esetén gyakorolhassák az ilyenkor elvégzendő feladatokat. A katasztrófavédelmi gyakorlat keretében azt szimulálták, hogy Lórévet elöntötte az árvíz. A veszély ugyan jelképes, de valós is lehet.

Nagyon csekély ugyan az ilyen katasztrófa bekövetkezésének esélye, de a természeti csapások nem ismerik a határokat, ezért szükség van ezekre a felkészülésekre, hogy ne vészhelyzetben kelljen kapkodni. A gyakorlaton megjelent katasztrófa- illetve polgárvédelmi szakemberek nem találtak kivetnivalót a gyakorlat során. Mint arról már az előző lapszámban beszámoltam, egyesületünk több tagja is részt vesz az úgynevezett tűzoltók 40 órás képzésén, amely még jelenleg is tart, így a remélhetőleg sikeres vizsgákról illetve annak eredményeiről a következő cikkben írok majd.

Most pedig egy kéréssel fordulok Majosháza minden lakosához: Majosháza Önkormányzatának Képviselő Testülete egyesületünk rendelkezésére bocsátotta az orvosi rendelő mellett található területet azzal a céllal, hogy ott az egyesület számára megfelelő épületet hozzon létre.

Sajnos egyesületünk nincs olyan helyzetben, hogy ennek megvalósításához elegendő anyagi forrással rendelkezzen, így a falu segítségét, illetve támogatását szeretnénk kérni, fogjunk össze, hogy sikerüljön megvalósítani céljainkat. Úgy gondoljuk, hogy a 105 éve működő egyesület már bizonyította, hogy szükség van a munkánkra.

Az elmúlt időszakban bárki szorult a segítségünkre mi ezt önzetlenül megtettük, amiben csak tudtunk segítettünk, most mi szorulunk az önök segítségére. Kérünk mindenkit, hogy lehetőségeikhez mérten, - akár 500 forinttal is- segítsen bennünket.

Hisszük, hogy sok kicsi sokra megy, és Majosházán sok a segítőkész, jó szándékú ember. Az elmúlt években sikerült a tűzoltó technikai eszközeink állapotában, mennyiségében és minőségében is javulást elérni. Az épület állapota, állaga azonban ahol jelenleg a Majosházi Polgárőrséggel közösen tartózkodunk nagyon leromlott.

A jelenlegi ZUK tűzoltó autó még elfér a szertárunkban, de egy másik, igazi tűzoltófecskendős, mint pl. IFA már nem. További fejlődés lehetőségét biztosítaná az orvosi rendelőnél kialakítható tűzoltószertár, így ez évben legnagyobb feladatunknak ennek megvalósítását tartjuk, és amelyhez az önök segítségét kérjük.  Támogatói szándékukat az alábbi elérhetőségek bármelyikén megtehetik, és amelyet előre is köszönünk!

 

Írta: Puskásné Molnár Csilla

 

A mappában található képek előnézete Árvízvédelmi gyakorlat

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.