Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét év után kapják meg túlórapénzüket a tűzoltók

2011.08.13

tuzoltok02.jpgAz utalások folyamatosak, úgy tudjuk, az említett kilenc tűzoltóság esetében a bruttó fedezeti igény 607 millió forint.

Az OKF arról is tájékoztatott: a pénz kézhezvételét követően "a tűzoltóságok haladéktalanul teljesítik a szükséges kifizetéseket az állomány részére", ezután pedig elszámolnak a BM OKF-fel, ennek végső határideje - a kormányrendelettel összhangban - 2011. október 20.

A közlemény arról is beszámolt: a BM OKF alá tartozó két állami tűzoltóság, a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országház Tűzoltó Parancsnokság személyi állományának visszamenőleges távolléti díját - a számfejtési feladatokat követően - pénteken átutalták. Ez összesen 159 tűzoltót érint, és nettó 40 millió forintnyi összeget jelent.

A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben kimondta: a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 és az azt követő 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.