Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emlékezés napja Budapesten

2012.07.18

gyasz.jpgA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kigyulladt lőterének oltásánál, hat évvel ezelőtt három tűzoltó vesztette életét. A Tűzoltókért Alapítvány szervezésében ezen a napon valamennyi, szolgálatteljesítés közben elhunyt halt tűzoltóra emlékezünk.

A megemlékezés tűzoltóautós és motoros felvonulással kezdődik. A gyülekező a Hősök terén 15.30-tól 16.30-ig. Az egyetemhez való indulás ideje 16:30, az érkezés 18 óra.

A Műegyetem rakparton, a K épületnél a virágokat, mécseseket a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete biztosítja. A szervezetek, intézmények képviselőinek lehetőségük van koszorút elhelyezni az egyetem épületében található emléktáblánál, mások az épület előtt kialakított helyen helyezhetik el az emlékezés virágait, mécseseit.

A megemlékezés Dobson Tibor tű. dandártábornok beszédével kezdődik, majd R. Kárpáti Péter színművész mondja el Móra Ferenc: Tűzoltó gyerekek esti imája című versét. Ezután egyperces néma tiszteletadás következik, miközben a helyszínen jelenlévő tűzoltó autók szirénája szól. A virágok és mécsesek elhelyezése után a szilenciummal záródik a megemlékezés, amit a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának tagja, Gucz György tű. fhdgy. ad elő trombitán.

A Tűzoltókért Alapítvány kéri, ezen a napon minden parancsnokság méltó módon emlékezzen meg a saját halottjairól. Helyezzék ki a fekete zászlót, a tűzoltóautókkal a szertárakból kiállva 18 órakor 30 másodperc kéklámpával és szirénaszóval tisztelegjenek a hősi halált halt és szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltók emléke előtt.

Forrás: Lánglovagok.hu