Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családi Nap

2014.07.12

csaladinap.jpgA Makra Sándor Majosházai Önkéntes Tűzoltó Egyesület is képviseltette magát a Majosházi Fiatalok által szervezett Családi Napon, amely július 12-én került megrendezésre a focipályánál.

A rendezvényen a gyerekek több játékos feladatban vehettek részt, amelyek előkészítésében és lebonyolításában a fiatal tűzoltók segédkeztek. A koradélutáni programon volt lehetőség akadály pályán kötelek között cikázni, vagy éppen kúszni alattuk, hozzá érés nélkül. Volt kötélhúzó verseny, ahol 3 tűzoltó állt szemben a teljes gyerekhaddal, ahol tisztességgel helytálltak, de némi extra segítséggel, a gyerekek kerültek ki győztesen a párviadalból.

Volt kapura lövő bajnokság is, ahol a kapuban elhelyezett karót kellett eltalálnia a résztvevőknek, ami egyáltalán nem bizonyult könnyű feladatnak, mégis sokan eltalálták, így több fordulóban dőlt el, hogy ki a legjobb labdazsonglőr.
A székfoglalós játék annyira sikeres volt, hogy a gyerekek után a felnőttek is kedvet kaptak hozzá és ők is összemérték, hogy ki a legjobb székfoglaló. A felnőtteknek más versenyen is lehetőségük volt össze mérni a tudásukat és ez nem volt más, mint a sörivó verseny, ahol a győztes villám gyorsan gurította le a torkán a hűsítő aranyszínű italt.

A gyerekeknek lehetőségük volt megnézni és kipróbálni a tűzoltó autót, amelybe nem csak beszállhattak, hanem mehettek is néhány kört. A tűzoltós furikázást szinte minden gyerkőc ki akarta próbálni. A tűzoltó technika mellett a kicsik tűzoltós kifestőkön keresztül, játszva ismerkedhettek meg a tűz veszélyeivel, valamint a tűzoltóság munkájával. A rendezvény jó hangulatban telt.

További képek