Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bűnmegelőzési- és Katasztrófavédelmi Szakmai Nap

2014.06.21

A Makra Sándor Majosházai Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Majosházi Polgárőrség közös szervezésében került megrendezésre a Bűnmegelőzési- és Katasztrófavédelmi Szakmai Nap elnevezésű rendezvény, amelyen lebonyolításában részt vettek a Délegyházi Önkéntes Tűzoltók is.

szakmai-nap.jpgA szakmai nap két részből állt, délelőtt egy szakmai konferencia és továbbképzés volt, amelyen Kis Gábor polgármester a polgármester feladatairól katasztrófa esetén; Dr. Öveges Kristóf rendőr alezredes Majosháza, valamint a megye bűnmegelőzési helyzetéről; Csordás László tűzoltó alezredes a tűzoltóság feladatairól, a megye katasztrófavédelmi helyzetéről, valamint a végrehajtó egységek szervezéséről; Keresztény Csaba szakreferens a katasztrófavédelem irányítási rendszeréről; Dr. Bilicsi Péter a PMPSZ elnöke a polgárőrség feladatairól tartott előadást.

A nap második felében a sportpályán a Délegyházi- és a Majosházai Tűzoltók, Rim György tűzoltó parancsnok irányításával, közösen tartottak szakmai bemutatót, ahol 2 sérült személyt kellett kimenteni az összetört gépjárműből, az elemek lebontásával. A műszaki mentés után a kigyulladt gépjármű oltása került bemutatásra. A bemutatóhoz a Citroent Knódel János, a D és H Metal Kft. tulajdonosa, ügyvezetője biztosította.

A bemutatót követően, a szórakoztató programok mellett a gyerekek tűzvédelmi valamint a vizek veszélyéről szóló előadásokon vehettek részt.

További képek

Média megjelenés: Az OKF oldalán