Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bakondi György: évi kétmilliárd forinttal támogatja az önkormányzati tűzoltóságokat az állam

2012.09.16

bakondi.jpgBakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója közlése szerint az elmúlt két év beteljesítette a törvényben foglaltakat, miszerint a katasztrófák elleni védekezés nemzeti ügy. Kifejtette: a borsodi árvíz világossá tette, hogy változásokra van szükség a veszélyhelyzetek megelőzésében, irányításában, a hatósági munkában, az új integrált rendszer jól vizsgázott.

Az önkéntes tűzoltókról azt mondta: helyi erőket képesek mozgósítani, nagy helyismeret és elkötelezettség jellemzi őket; az állam évente kétmilliárd forinttal támogatja az önkormányzati tűzoltóságokat.

Bakondi György a prevenció fontosságát hangsúlyozta, „kevesebb hőstettet, több megelőzést” kívánt a balatonfüredi tűzoltóknak.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntő beszédében kiemelte: a biztonság, a rend a legfontosabb közösségi érték, amelynek védelme nemzeti ügy, és amelynek feltételeit a kormány biztosítja.

A most elkészült beruházás a nemzeti együttműködés szép példája, hiszen tizenhárom település, a kormány és a katasztrófavédelem közösen dolgozott együtt az épület létrehozásáért – fogalmazott, hozzátéve, hogy a tűzoltólaktanyának és a benne szolgáló tűzoltóknak köszönhetően Balatonfüred és a környező tizenkét település nagyobb biztonságban van.

A 317 millió forintba kerülő beruházás háromnegyedét pályázati pénzből finanszírozta az önkormányzat, a fennmaradó összeget a Belügyminisztérium (BM) saját erejéből állta; a kétszintes, négy beállásos, 840 négyzetméteres új épületben 15 tűzoltó teljesít szolgálatot, összességében mintegy 20 ezer ember védelmét biztosítva – ismertette Kiszely Pál, a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság elnöke.
 

Forrás: MTI